Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Вересень » 19 » День миру
10:29
День миру

Міцний мир – запорука надійного майбутнього

  Мир – це те, до чого прагнуть всі народи світу. 21 вересня  люди всього світу  відзначають Міжнародний день миру, заснований у 1981 році. Генеральна  Асамблея постановила щорічно святкувати цей день як «день глобального припинення вогню й насильства». У зв’язку із цим було закликано всі країни та всіх людей припинити військові дії по всій Землі на цілу добу. Це давало можливість  заключити між ворогуючими сторонами перемир’я, задуматися про те, скільки горя і втрат несе з собою воєнне лихоліття.

  У нашій державі День миру встановлений Указом Президента України в 2002 році зі щорічним відзначенням як Міжнародний день миру.

  17 вересня в Гружчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів за участю учнів 1-11 класів, батьків, вчителів, представників громади цікаво пройшов День миру. Він розпочався загальношкільною лінійкою, де учні декламували вірші про мир, заспівали пісню «Хай завжди буде сонце!», яку напередодні вивчив кожен школяр.

  З 1 вересня в школі діє дошка висловлювань  «Моя думка про мир та мої побажання воїнам АТО». Листи з цієї дошки будуть відправлені воїнам-односельцям в АТО.

  Учні кожного класу взяли участь у виставці малюнків «Мир очима дітей». Протягом дня проводилися бесіди, ігри, вирішувалися мирним шляхом проблемні ситуації, розучувалися з учнями молодших класів мирилки.

  У бібліотеці напередодні відзначення Дня миру була проведена книжково-ілюстративна виставка «Тема миру в творах світових та українських письменників і поетів».

   Наприкінці дня було проведено загальношкільні батьківські збори та організовано акцію «Допоможи солдату-односельцю»,  учасниками якої були діти, батьки, вчителі. Учні своїми руками готували різні вироби, солодощі, а  зібрані кошти будуть відправлені  воїнам-односельцям в АТО.

 Ми усім бажаємо миру! 

Переглядів: 403 | Додав: директор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]